Gastronomi og Bæredygtighed på Restaurant Sushimania
Tag dine elever med ud på en restaurant og lad dem arbejde med spændende kokketeknikker og høre om hvordan det er at være kok. Derudover er der også fokus på, hvordan eleverne kan være med til at gøre restaurationsbranchen grønnere med idéer, som de i grupper skal arbejde med i restauranten. Og så skal vi selvfølgelig spise vores egne sushiruller.
Forløbet
Klassen er inviteret ind på et virksomhedsbesøg hos restauranten. Når klassen ankommer, vil den blive inddelt i 2-3 grupper alt afhængig af klassen størrelse. Et hold går direkte i køkkenet, hvor de vil komme til at arbejde med en kok og afprøve teknikker inden for kokkefaget. De resterende hold går i gang med at tale om, hvordan Sushimania kan blive mere bæredygtig, eller hvordan restaurationsbranchen kan blive grønnere med udgangspunkt i FN´s 17 verdensmål. Afhængig i klassen og køkkenets størrelse, så vil hvert hold have mellem 40 – 60 minutter i køkkenet.
Forberedelse
Research om historien med Sushimania og generelt på branchen som klassen skal besøge. Giv klassen mulighed for kendskab til FN´s 17 verdensmål.
Hvordan er det at arbejde på en reasturant, hvilken roller er der og hvad betyder bæredygtighed og få kendskab til FN's 17 verdensmål.