Grundskole
Udsolgt

Vi spiser sammen - forløb i Halkær

Billede

Beskrivelse

Det fælles måltid kan noget helt særligt. Når det så tilmed er børn, der får lov at lave maden til forældrene af hjemmedyrkede, økologiske grøntsager, så bliver det faktisk ikke bedre. Der venter eleverne en autentisk undervisning og sansebaserede oplevelser, når de i fællesskab skal tilberede aftensmad til forældre og søskende. Eleverne starter eftermiddagen med at høste grøntsager i vores køkkenhave, hvorefter de skal tilberede dem i vores fælleskøkken sammen med vores kok.

Program:

Kl. 13.00 – Ankomst og velkomst til Halkær
Vi byder eleverne velkommen og fortæller kort om dagens forløb.

Kl. 13.20 – Halkær Landsbyfælled: Høst i køkkenhaven
Eleverne går i haven og høster de grøntsager, der senere bliver til aftensmaden.

Kl. 14.40 – Madlavning og borddækning
I fællesskab med vores kok tilbereder eleverne måltidet og gør klar til aftenens gæster.

Kl. 17.15 – Forældre og søskende ankommer
Der tændes lys i fælleskøkkenet, og stemningen breder sig.

Kl. 17.25 – Rundvisning
Eleverne viser stolt deres forældre og søskende rundt på Halkær Landsbyfælled.

Kl. 18.15 – Langbordsmiddag
Vi samles omkring måltidet – tilberedt af børnene, høstet fra jorden og nydt i fællesskab.

Kl. 19.00 – Oprydning
Alle giver en hånd og hjælper til.

Kl. 19.30 – Tak for i dag
Vi siger tak for en dag fuld af smag, samarbejde og gode oplevelser. 

Nøgleord:

  • Madhåndværk
  • Madglæde
  • Økologi & bæredygtighed
  • Årstidens råvarer - sæson
  • Det fælles måltid
  • Praktisk undervisning

Forberedelse

Før besøget
Vi sender en mail med programmet og praktiske oplysninger, så både I lærere, jeres elever og forældrene er klædt på til dagen. 14 dage før besøget skal I melde ind, hvor mange forældre og søskende, der ønsker at deltage.

Efterbehandling

Forløbet er en del af et større projekt på Halkær Kro Mad & Kulturhus, der er støttet af Nordea-fonden fra 2023-2025. I kan derfor forvente at skulle give noget feedback, vi skal bruge til vores evaluering.

Formål

Formålene med forløbet er:

  • at eleverne stifter bekendtskab med madhåndværk og madglæde.
  • at give eleverne læring om biodiversitet og økosystemer.
  • at eleverne prøver kræfter med praktisk undervisning, hvor de kan være kreative.
  • at eleverne opnår kendskab til bæredygtig madlavning med henblik på blandt andet at undgå madspild.

 

Praktisk information

Udbyder
Sted
Halkær Kro Mad og Kulturhus
Halkærvej 59, Halkær
9240 Nibe
Forløbstype
Forløb med formidler
Virksomhedssamarbejde
Målgruppe
5. klasse
6. klasse
7. klasse
Fag
Madkundskab
Natur/teknologi
Pris
Gratis
Antal
25
Periode
Hele året
Skjul detaljer

Dette forløb er gratis og inklusiv transport til Halkær. Forældrene skal selv tage eleverne med hjem.

I booker selv bussen igennem Terndrup Taxa og Turistbusser. 

Kontakt Lotte Fransen på 27 63 36 60. Der kommer en bus og henter jer på skolen.
 

 

Maksimalt 25 elever med 1-2 lærere

Varighed
6.5 timer
Emneområde
Natur, friluftsliv og udeskole
Trivsel, fællesskab og mobning
Tværfaglige tilbud
Uddannelse og job
Faciliteter
Mulighed for at spise medbragt mad
Mulighed for toiletbesøg
Skjul detaljer

Undervisning foregår delvist udenfor

Tilmelding

Gratis

Dette forløb er gratis og inklusiv transport til Halkær. Forældrene skal selv tage eleverne med hjem.

I booker selv bussen igennem Terndrup Taxa og Turistbusser. 

Kontakt Lotte Fransen på 27 63 36 60. Der kommer en bus og henter jer på skolen.