Gratis

For enden af regnbuen

Beskrivelse

For Enden af Regnbuen er designet til at hjælpe udskolingselever med at blive uddannelsesparate.

Man spiller for at vinde og for at fortælle en historie om den person, man trækker i spillet. Personerne har nogle evner med sig fra start og gennemgår seks livsfaser, hvor de samler forskellige færdigheder, som f.eks. gør det muligt at få en læreplads, tage en EUX eller søge ind på en bestemt uddannelse. Spillerne samler point ud fra parametre som kreativitet, planlægningsevner, indtægt og socialt talent. Og man behøver ikke ende som direktør for at vinde. 

Konkret handler spillet om at lægge et karrieremæssigt livsløb fra den tidlige barndom, over udskolingen, ungdomsuddannelse, videre uddannelse til et arbejdsliv som voksen. Spillet tager løseligt udgangspunkt i forestillingen om forskellige intelligenser eller kompetencer, hvilket konkret afspejles i spilpersonernes talentikoner. 

Spillet understøttes af tre undervisningsforløb, som gør det nemt at gå til. De varierer i længde fra to til ti lektioner.

Det kan spilles på en dobbeltlektion eller indgå i et længere skræddersyet undervisningsforløb. Man spiller for at blive klogere på sig selv og sine evner – og for at have det sjovt! For når man har det sjovt, er det nemmere at lære.

Skolen låner et klassesæt af skoleforvaltningen. Skriv til erhvervsplaymaker Thomas Overgaard på erhvervsplaymaker @ aalborg.dk og fortæl, hvornår du gerne vil låne klassesættet. 

Aktiviteter

Klik ind på link og læs hele beskrivelsen og lærervejledning. 

I kan bruge 2 lektioner, 6 lektioner, eller 10 lektioner.

For Enden af Regnbuen er udviklet i et samarbejde med Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune

Formål

Det bagvedliggende mål er at anspore til refleksion og give den enkelte elev et realistisk billede af egne kompetencer og derved stimulere en nysgerrighed omkring fremtid og karriere. Samtidig får lærere, pædagoger, vejledere og ikke mindst forældre mere viden om de enkelte ungdomsuddannelser og de muligheder, uddannelserne åbner.

Undervisningsmateriale

Læs vejledningen her:
https://www.forendenafregnbuen.dk/vejledning

Om spillet:
https://www.forendenafregnbuen.dk/om-spillet

For Enden af Regnbuen er udviklet i et samarbejde med Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune