Plejeboliger Trækbanen

Billede

Præsentation

Trækbanen er et samlet tilbud med både midlertidige og permanente boliger til borgere med særligt behov, primært borgere med et misbrug de ikke kan eller ønsker at komme ud af. Trækbanen er for borgere, der ikke længere kan klare sig i egen bolig og som har et omfattende behov for pleje, samvær og aktiviteter på grund af et nedsat fysisk og /eller psykisk funktionsniveau. Målgruppen er borgere, som har eller har haft et længerevarende alkoholmisbrug og en hård livsførelse og derfor har fået et svækket helbred og /eller psykiske skader. Borgerne kan have et blandingsmisbrug af alkohol, medicin og eller hash – man er ikke i aktiv narkomisbrug. Det er borgere som med baggrund i deres misbrug ikke kan tage vare på sig selv, socialt, fysisk og eller psykisk og som har brug for støtte og omsorg i hverdagen - Trækbanen tilbyder ikke misbrugsbehandling. Det er borgere som følge af deres misbrug ikke fungerer socialt og som er svære at rumme på i en somatisk plejebolig. Vores beboere kan have psykiatriske lidelser, men hvor denne lidelse ikke er den primære årsag til ophold på Trækbanen. Trækbanen har i alt 57 boliger. Her er 46 permanente pladser og 8 midlertidige pladser, som er målrettet borgere som skal i et afklaringsforløb og som har brug for en midlertidig plads. Trækbanen er primært et omsorgstilbud, hvor respekt og accept af det enkelte menneske er nøglebegreber – trods beboernes valg af en alternativ livsførelse. Beboerne kan forvente at få hjælp til opfyldelse af basale behov, til at have privatliv samt hjælp og støtte i hverdagen. Der er få krav og disse tilpasses den enkeltes evner og formåen.

De nuværende beboere er i alderen fra 45-75

Dagligdagen på Trækbanen:

De beboerne som kan, står selv for rengøring af deres lejligheder, andre skal oftest motiveres og støttes/hjælpes til dette, det samme gør sig gældende i forhold til vasketøj.

Der tilberedes og serveres mad, morgenmad, frokost og aftensmad. Det er ønskeligt at beboerne inddrages i madlavning mm.

Når beboerne skal ud af huset, til forskellige aktiviteter, så som indkøb, socialforvaltning, fysioterapi o. l – er det muligt at tilbyde følgeskab. Aktivitetsniveauet er meget svingende på alle tider af døgnet. Derfor er det vanskeligt at planlægge aktiviteter, men medarbejderne er opmærksomme på at gribe ønsker spontant. Det er vigtigt for os, at vi griber i nuet og udfører KAN opgaver, SKAL opgaverne render ingen steder, alt dette med respekt for den enkelte.

Medarbejdere og faglighed på trækbanen:

Det er borgerens livssituation, der er omdrejningspunktet for kontakten med beboerne. Gennem et tværfagligt samarbejde vil medarbejderne understøtte borgeren i at finde og anvende redskaber til at kunne mestre eget liv.

Medarbejderne vil i deres tilgang møde beboerne i en ligeværdig og åben dialog, hvor der ikke er en forventning om at normalisere beboerne, men tage udgangspunkt der, hvor beboeren er. Trækbanen har en bred sammensætning af faglige kompetencer og især medarbejdernes pædagogiske færdigheder vægtes højt. Disse færdigheder dækkes af SOSU-hjælpere, SOSU- assistenter, sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter og pædagoger – alle med særlige socialpædagogiske kompetencer.

 

Virksomhed

Plejeboliger Trækbanen
Dag Hammerskjöldsgade 3A
9000 Aalborg
Branche
Sundhed, pleje og omsorg

Kontakt virksomhed

Leder - Bettina Fiedler