Gratis

Money Matters

MoneyMatters

Beskrivelse

 

 

Vil I være med til at forebygge vold og ulighed?   

Center for Magtanalyse bruger en bred og nuanceret definition af vold. I Danmark er økonomisk vold en type vold, som er kendt, men som der ikke tales nok om. Fattigdom og gæld kan have en alvorlig indvirkning på den enkeltes mentale sundhed og få dem til at leve i en konstant tilstand af angst, stress og mistænksomhed. Dette kan også påvirke den enkeltes fysiske helbred. Fattigdom kan ses som en tavs pandemi, især i det danske samfund, hvor fattigdom oftest er "usynlig", da vi ikke har en officiel fattigdomsgrænse.

 

Baggrund 

Med støtte fra Sparekassen Sjælland-Fyn har vi fået mulighed for at udvikle et forløb til unge studerende fra 15-20 år gratis. Vi tilbyder workshoppen Money Matters, som er skabt ud fra et ønske om at gøre unge mennesker mere trygge ved deres privatøkonomi og tale om den mere socio-emotionelle side af penge som f.eks. pengeproblemer, gruppepres, stigmatisering af gæld eller motivationen bag, hvorfor vi træffer visse økonomiske beslutninger. Vi har konstateret en mangel på dette i allerede etablerede programmer for finansiel viden. Ved at diskutere disse aspekter af privatøkonomien håber vi at bryde tabuerne omkring ovennævnte aspekter og tage det næste skridt i retning af at skabe bedre økonomisk velfærd og dermed mental sundhed for den næste generation.

Formål

Money Matters består af undervisning og workshops, målrettet unge voksne i alderen 15-20 år. Der vil være tre workshops i alt med hvert sit tema, hvor forskellige emner vil blive diskuteret. I alt er hver workshop 90 minutter lang, altså 2 gange 45 minutter eksklusiv pause.  

  • Under den første workshop vil der blive lagt vægt på at introducere begreber som: privatøkonomi, forskellige typer af indtægter og udgifter, håndtering af privatøkonomi og budgettering.  

  • På den anden workshop går vi dybere ned i det danske system; velfærdsstaten og dens grundlag, og hvordan vi finansierer dette system.  

  • I den tredje workshop lægger vi vægt på den følelsesmæssige side af penge, hvor svært det kan være at træffe beslutninger og skammen og stigmatiseringen bag ikke at have penge nok eller at være i gæld.
Tilmelding
Tilmelding
Tlf.nr. 41834004