Workshop - Dansk Vegetarisk Forening
Beskrivelse
Hvordan hænger vores madvaner sammen med klima, sundhed og biodiversitet? Det spørgsmål stilles i et nyt undervisningsprojekt, Mad for Fremtiden, der klæder elever i 6.-9. klasse på til at forstå madens rolle i den grønne omstilling.
Gennem en gratis workshop lærer eleverne at navigere i de store dilemmaer, der præger debatten om fremtidens fødevaresystemer. De får indsigt i madens klimaaftryk, arealforbrug og bæredygtighed – og ikke mindst mulighed for at prøve kræfter med plantebaseret madlavning.
Mad for fremtiden sætter fokus på vores madvaners indvirkning på vores og planetens sundhed.
Workshoppen er målrettet madkundskab, natur/teknologi, biologi, geografi og samfundsfag, og den veksler mellem oplæg, øvelser, dilemmaer og mindre elevpræsentationer. Vi lægger stor vægt på at aktivere og inddrage eleverne undervejs i workshoppen.
Oplægsholderne er typisk studerende, som er engagerede og dygtige formidlere. De har så vidt muligt en miljøfaglig eller pædagogisk baggrund. Workshoppen tager udgangspunkt i elevhæftet, der er udviklet af Dansk Vegetarisk Forening og Helle Brønnum Carlsen (lærer, lektor i madkundskab, Ph.d og kogebogsforfatter). Oplægsholderen medbringer elevhæfter til workshoppen.
Formål
Danmark står over for en stor grøn omstilling af vores fødevaresystem, hvor Plantefonden netop har åbnet en ny pulje på 212 millioner kroner til plantebaserede projekter. Skoler spiller en central rolle i at give den næste generation værktøjer til at navigere i en mere bæredygtig fremtid, og Mad for Fremtiden er et konkret eksempel på, hvordan denne indsats omsættes til læring og handling.
Workshoppens tilgang kombinerer oplæg, interaktive øvelser og praktisk madlavning, så eleverne både får konkret viden og mulighed for at eksperimentere med fremtidens mad.
Praktisk information
Se flere detaljer
Vi kommer ud på skoler over hele landet og gerne flere gange til samme skole for at nå omkring flere klassetrin.
Se flere detaljer
- 5 LEKTIONERS WORKSHOP
- 3 lektioners workshop (uden forberedelse for klassens lærer, men læreren skal være til stede under workshoppen) + 2 lektioners madlavning af bæredygtig mad i skolekøkkenet.
Madkundskabslæreren indkøber råvarer til fremsendte opskrift samt står for undervisningen i skolekøkkenet. Oplægsholderen er med som hjælp i køkkenet og til at svare på spørgsmål.
- 3 lektioners workshop (uden forberedelse for klassens lærer, men læreren skal være til stede under workshoppen) + 2 lektioners madlavning af bæredygtig mad i skolekøkkenet.
- 3 LEKTIONERS WORKSHOP
- 3 lektioners workshop (uden forberedelse for klassens lærer, men læreren skal være til stede under workshoppen).
Se flere detaljer
Workshoppen varer som udgangspunkt 3-5 lektioner à 45 minutter + pauser undervejs. Længden kan tilpasses, men vi anbefaler tre lektioner som minimum
Tilmelding
Book dine workshops i skoleåret 2025. Projektperioden løber helt frem til foråret 2027, så I har mulighed for at booke workshops i skoleåret 2025, 2026 og frem til foråret 2027.
- Find nogle datoer eller uger, hvor I gerne vil have en workshop
- Send jeres forespørgsel om booking af workshop gennem dette link
- Vi matcher jer med en ledig oplægsholder, som kontakter jer og aftaler nærmere