Slagt og Æd 2025
Beskrivelse
Besøg en landmand, lav mad af en halv gris på skolen og vind 5.000 kroner til klassekassen.
Det er VIGTIGT, at I læser hele beskrivelsen!
Et samarbejde mellem Aalborg, Frederikshavn og Hjørring, Mariagerfjord Kommune, EUC Nord, Techcollege og HEG Himmerland.
Dag 1: (Klokken 12:00-18:00)
En gourmetslagter og en kokkeelev kommer ud på skolen og laver mad af en halv gris sammen med eleverne. Forældrene inviteres til middag kl. 17:45.
Dag 2: (Den 22. oktober klokken 15:00-20:00) FINALE for ti udvalgte elever.
Denne aften er for de udvalgte 25 elever, (ti elever fra Aalborg, fem elever fra Frederikshavn, fem fra Mariagerfjord og fem elever fra Hjørring) der skal repræsentere deres klasse fra hver deres kommune.
Eleverne skal lave tre retter: en forret, en hovedret og en dessert. Temaet er "gris". Faglærere hjælper eleverne i gang og er med hele aftenen.
De tre retter skal serveres for de tre kommuners rådmænd og direktører, der bedømmer eleverne ud fra en blindsmagning.
Vinderne tager 5.000 kroner med hjem til klassen.
HUSK at eleverne bliver bedømt i køkkenet af kokken fra Techcollege. De to bedste hold/grupper (2x5 elever) fra Aalborg skal til finale den 22/10 på Techcollege i Aalborg.
Motivation og formål
At sætte fokus på sammenhæng mellem teori og praksis - i dette tilfælde ved brug af opskrift, veje og måle råvarer. Eleverne skal kunne tænke kreativt og bruge deres hænder. Derudover er formål at vække interesse for, at eleverne kan deltage mere i madlavningen derhjemme samt gøre mere opmærksom på kokkefaget, gourmetslagter og landbruget i Danmark.
At få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse lige efter grundskolen og helst en af de 36 ”fordelsuddannelser”, hvor der er praktikpladser og jobs til alle dem, der kan og vil. Vi vil gerne forbedre erhvervsskolernes omdømme og give eleverne mulighed for at træffe et mere oplyst og måske mere fagligt realistisk, valg af ungdomsuddannelse.
Arrangementet er gratis. Transport til og fra Tech College på finaledagen sørger skolen selv for.
HUSK AT BOOKE SKOLEKØKKEN OG AT INVITERE FORÆLDRE OG SØSKENDE TIL SPISNING DEN DAG I ER PÅ SKOLEN
Formål
Motivation og formål
At sætte fokus på sammenhæng mellem teori og praksis - i dette tilfælde ved brug af opskrift, veje og måle råvarer. Eleverne skal kunne tænke kreativt og bruge deres hænder. Derudover at vække interesse for at eleverne kan deltage mere i madlavningen derhjemme samt gøre mere opmærksom på kokkefaget, gourmetslagtere og landbruget i Danmark.
At få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse lige efter grundskolen og helst en af de 36 ”fordelsuddannelser”, hvor der er praktikpladser og jobs til alle dem, der kan og vil. Vi vil gerne forbedre erhvervsskolernes omdømme og give eleverne mulighed for at træffe et mere oplyst og måske mere fagligt realistisk, valg af ungdomsuddannelse.
Praktisk information
Se flere detaljer
Forløbet foregår på egen skole. Finalen foregår på Techcollege i Aalborg.