Fra Jord til Bord - Endagsbesøg
I Halkær har vi råvarerne lige udenfor døren. Madens vej fra jord til bord bliver ikke kortere, og så er det tilmed ØKOLOGISK. Faktisk er vi eksperter i økologi & bæredygtighed på Halkær Kro Mad & Kulturhus, og der venter eleverne en autentisk undervisning og sansebaserede oplevelser, når vores landmand og kok deler ud af deres viden og erfaringer inden for produktion af økologisk mad. Eleverne skal have hænderne i jorden, høste grøntsager fra vores køkkenhave og tilberede økologisk og bæredygtig mad over bål.
Programmet
Det er muligt, at der deltager to klasser på dagen - enten fra samme skole eller fra forskellige skoler.
Før besøget
Vi sender en mail med programmet og praktiske oplysninger, så både I lærere, jeres elever og forældrene er klædt på til dagen.
Nøgleord
Forløbet er en del af et større projekt på Halkær Kro Mad & Kulturhus, der er støttet af Nordea-fonden fra 2023-2025. I kan derfor forvente at skulle give noget feedback, vi skal bruge til vores evaluering.
Praktiske oplysninger
Forløbstype: Forløb med formidler
Målgruppe: 5-9 klasse
Antal: Max 25 med 1-2 lærer
Periode: September
Varighed: 4½ time - kl. 9.30-14.00
Dette forløb er gratis og inklusiv transport
Faciliteter og forplejning:
Der er mulighed for toiletbesøg
Formiddagsmad, frokost og drikkedunk med vand skal medbringes
Undervisningen foregår udendørs
Emneområder:
Fag:
Kontaktoplysninger
Lærke Okkels projektmedarbejder på Halkær Kro Mad og Kulturhus
Email: laerke [at] halkaer [dot] dk
Telefon: 93 86 94 80
Adresse Halkærvej 59, 9240 Nibe
Hjemmeside www.halkaer.dk
Vi sender en detaljeret beskrivelse af forløbet samt programmet for de enkelte dage i en mail før forløbets start. Vi sender også en liste med praktiske oplysninger, så både I lærere, jeres elever og forældrene er klædt bedst muligt på til forløbet.
Imellem besøgene
Vi sender opdateringer fra køkkenhaven, så eleverne kan følge med i, hvordan den har det igennem sæsonen. Herudover sender vi lidt undervisningsmateriale og ideer til, hvordan I kan arbejde videre med undervisningen hjemme på skolen ud fra det, eleverne har oplevet og lært gennem hvert besøg.
At eleverne stifter bekendtskab med madhåndværk og madglæde.
At give eleverne læring om biodiversitet og økosystemer.
At eleverne prøver kræfter med praktisk undervisning, hvor de kan være kreative.
At eleverne opnår kendskab til bæredygtig madlavning med henblik på blandt andet at undgå madspild.