Gratis

True Story: Når unge skal performe

Beskrivelse

Aalborg Bibliotekerne inviterer i samarbejde med Aalborg Sundhedscenter, SUND UNG/Center For Mental Sundhed og Sex og Samfund til et spændende arrangement om nogle af udfordringerne ved at være ung i dag. Med afsæt i Sundhedsstyrelsens kampagne True Story , sætter vi spot på unges usikkerhed og fokus på præstation. Det kan være i forhold til at skulle klare sig godt i skolen, være populær blandt vennerne, eller være den der fester vildest eller scorer flest til festerne. Mange unge oplever det som et stort pres at skulle slå til. Det kan gøre dem usikre og påvirke deres trivsel. 

Vi får besøg af forfatteren Ditte Wiese, som fortæller om sin nye bog "Og så drukner jeg", der handler om unge Josephine, der knokler løs for at klare sig godt, men aldrig føler sig god nok. 

Dernæst vil der være en paneldebat, hvor problemstillingerne bliver vendt og drejet. Her deltager Ditte Wiese, en fagperson fra det gratis rådgivningstilbud Headspace, medarbejdere fra SUND UNG  og to unge gymnasiepiger fra Aalborgs Ungebyråd. 

Afslutningsvis vil bibliotekarer præsentere et udvalg af gode ungdomsbøger, der berører disse temaer.

Det hele sker 10. marts 2020 kl. 09.00-12.00 på Hovedbiblioteket i Aalborg
(Begrænset antal pladser) 

 

Dagens program

Velkomst

9.00-9.45 Forfatteroplæg med Ditte Wiese om bogen Og så drukner jeg

9.45-10.00 Lille pause

10.00-11.00 Intro-video + kort intro af paneldeltagere. Debat med Ditte Wiese, Headspace, Sund ung, Aalborg Ungebyråd.

11.00-11.15 Booktalk

11.15-12.00 Tid til at besøge stande

 

Formål

Mange unge har tårnhøje forventninger til sig selv. Formålet er at punktere mange af de myter og fortællinger der hersker blandt de unge. 

Sted
Aalborg Bibliotekerne