Gratis

IDRÆTSDAG med foreninger

Beskrivelse

Som en del af IDRÆTSMØDET har du nu mulighed for at tage dine elever/kursister med i Kildeparken den 2. maj - hvor I vil blive præsenteret for fem fede aktiviteter.

På dagen vil I blive præsenteret for fem fede aktiviteter/idrætter instrueret af dygtige trænere fra foreninger eller idrætsforbund.
Eksempelvis; amerikansk fodbold, yoga, floorball, ultimate fitness, klatring, jumping fitness m.fl.
Alle aktiviteter/idrætter tager udgangspunkt i involverende foreningsaktiviteter målrettet unge og foreståes af motiverende instruktører.

 

FORMÅL OG FORM

Vi vil gerne skabe rammerne for, at du og dine elever/kursister kan få inspiration til en aktiv og varieret skoledag. Samtidig skal dagen gerne give eleverne/kursisterne mulighed for at prøve nye og sjove ting sammen, hvilket kan bidrage til fællesskab, forståelse og dermed trivsel i klassen.
Derforuden er det målet, at eleverne/kursisterne får indtryk af de mangfoldige muligheder der findes for en aktiv fritid og fællesskaber der findes i kommunens forenings- og fritidsliv.  

Vi vil med dette tilbud lægge vægt på såkaldt "hands-on inspiration", hvor elever/kursister deltager sammen med den/de lærer(e), som er knyttet til klassen og hvor I får ideer til, hvordan I kan arbejde med aktiviteterne i idrætsundervisningen og/eller skoledagen generelt.

 

Tidsprogram for dagen *
09.00  Info og fælles opvarmning med Stine Rex
09.30  Workshop 1
10.05  Workshop 2
10.35  Pause
11.00 Workshop 3
11.35 Workshop 4
12.10  Frokost
12.50  Workshop 5
13.30  Farvel og tak for idag :) 

* De tages forbehold for ændringer

 

VIGTIG INFO

  • Hver klasse får tildelt fem forskellige workshops med sjove aktiviteter. Valget af workshops bliver udfra et tilfældighedsprincip og programmet udsendes i ugen op til arrangementet.
  • Vi forventer at I deltager i alle de workshops I bliver tildelt, og skulle det være nødvendigt at aflyse én workshop pga. transport eller lignende skal vi vide besked senest 18. april.
  • Når du har booket plads til din klasse - kan du gå igang med planlægningen, herunder transport, kalenderkoordinering osv. Vi henstiller til at evt. afbestilling sker indenfor et par dage efter bookingen - så vi undgår afbud tæt på dagen.
  • Det er gratis for jer at deltage i arrangementet - men skolen skal selv sørge for transport. 
  • Der er plads til 20 klasser med max 30 elever/kursister, og pladserne tildeles efter først-til-mølle-princippet.
  • Ved spørgsmål eller lignende bedes I kontakte Mark Kirk Dahl: mark [dot] dahl [at] aalborg [dot] dk eller Sanne Fremlev: sanne [dot] fremlev [at] aalborg [dot] dk 

 

Aktiviteter

Flere aktiviteter
Som en del af IDRÆTSMØDET vil Kildeparken være fyldt op med gratis aktiviteter også i fritiden - og ALLE er velkomne!
​​​​​​​2.-4. maj klokken 16.00 - 21.00  

Efterbehandling

Studier viser at de som er aktive i meningsfulde fællesskaber trives bedre. Du kan som et led i efterbehandlingen "agere ambassadør" for at dine elever/kursister engagerer sig i aktive og meningsfulde fællesskaber - herunder forenings-/fritidslivet.
Har du elever/kurisiter som vil have gavn af at blive præsenteret for nye fritidsaktiviteter, kan de deltage i det nye fritidstilbud "Try Out" i september til november.
Her kan alle med studiekort deltage i mere end 20 forskellige foreningsaktiviteter for nye/nybegyndere uden at betale en krone. Info følger.

Du kan til enhver tid få et overblik over alle kommunens foreninger her.

Formål

At underviserne får inspiration til at arbejde med besvægelse/aktivitet i idrætsundervisningen/skoledagen.
At eleverne/kursisterne stifter bekendtskab med foreninger/idrætsforbund og inspireres til at vælge fritidsaktivitet.
At eleverne/kursisterne får en sjov og anderledes oplevelse der kan bidrage til trivsel i klassen.
 

Sted
Kildeparken
Gammel Kærvej
9000 Aalborg
Tilmelding
Tilmeldingsfrist
18.04.2023
Tilmelding