Gratis

Aktiv Trivselsdag STX, HHX, HTX,HF, Højskoler

Beskrivelse

Som en del af IDRÆTSMØDET har du nu mulighed for at tage dine elever med i Kildeparken den 24. april - hvor I vil blive præsenteret for seks fede aktiviteter instrueret af dygtige instruktører.
Tilbuddet er for ungdomsuddannelserne: STX, HHX, HTX, HF & Højskoler

Formål

Vi ønsker at etablere rammerne, der inspirerer både dig og dine elever til en aktiv og varieret læringsdag. Samtidig giver dagen eleverne mulighed for at udforske nye og underholdene aktiviteter sammen, hvilket kan styrke fællesskabet, øge forståelsen og dermed påvirke trivsel og dynamik i klassen. 

Vores mål er at skabe gode, fælles idrætsoplevelser for eleverne og give dem indsigt i det mangfoldige aktivitetstilbud og fællesskaber, der eksisterer i kommunens forenings- og fritidsliv.

Desuden ønsker vi at introducere eleverne til forskellige spændende videregående uddannelser.

 

TIDSPROGRAM FOR DAGEN:
09.00  Fælles velkomst
09.15  Workshop 1 (eks. Idrætsaktivitet)
09.45  Pause
10.00  Workshop 2 (eks. Frirumsdebat)
10.30  Pause
11.00  Workshop 3 (eks. Videregående uddannelse med hands-on indblik)
11.30  Pause
11.45  Workshop 4 (eks. Idrætsaktivitet)
12.15  Frokost
12.30  Workshop 5 (eks. Videregående uddannelse med hands-on indblik)
13.00  Pause
13.15  Workshop 6 (eks. Fremtidsværksted)
13.45  Farvel og tak for i dag

*Der tages forbehold for ændringer

 

VIGTIG INFO:

  • Hver klasse får tildelt seks forskellige workshops med sjove aktiviteter. Valget af workshops bliver udfra et tilfældighedsprincip og programmet udsendes i ugen op til arrangementet.
  • Vi forventer at I deltager i alle de workshops I bliver tildelt, og skulle det være nødvendigt at aflyse én workshop pga. transport eller lignende skal vi vide besked senest 3. april.
  • Når du har booket plads til din klasse - kan du gå igang med planlægningen, herunder transport, kalenderkoordinering osv. Vi henstiller til at evt. afbestilling sker indenfor et par dage efter bookingen - så vi undgår afbud tæt på dagen.
  • Det er gratis for jer at deltage i arrangementet - men skolen skal selv sørge for transport. 
  • Der er plads til 20 klasser med max 30 elever, og pladserne tildeles efter først-til-mølle-princippet.

 

AKTIVITETSFORKLARING:

Idrætsaktivitet: Klassen præsenteres for en sjov idrætsaktivitet, hvor de kan møde aktører fra det rige forenings- og fritidsliv vi har i Aalborg Kommune. En aktivitet der giver sved på panden og smil på læben.

Videregående uddannelse med hands-on indblik: Studerende fra AAU og UCN præsenterer forskellige uddannelser, hvor de laver sjove aktiviteter på deres station og giver et hands-on indblik i deres uddannelse. Her vil jeres klasse møde de studerende fra de forskellige uddannelser.

Frirumsdebat: Klassen introduceres kort til samtale og debat med fokus på respekt og anerkendelse. Herefter afholdes debat hvor underviser og elever tildeles og indtager forskellige roller, hvor fokus ligger på forståelse og anerkendelse frem for vinder-taber-dynamik.

Fremtidsværksted: Klassen introduceres kort til en problemstilling og arbejder herefter i mindre grupper på handlingsforslag til fremtiden. De unge agerer eksperter på de problemer, som de voksne ikke kan finde ud af selv.

 

Kontakt:
Trine Øhlenschlæger: trine [dot] ohlenschlaeger [at] aalborg [dot] dk ved spørgsmål til tilmelding eller indhold

Sted
Kildeparken
Gammel Kærvej 11
9000 Aalborg
Tilmelding

Du booker en plads ved at tilmelde via linket herunder. Når du har reserveret én plads, er det til en hel klasse. Nærmere info følger senest en uge før arrangementet.

Tilmeldingsfrist
03.04.2024
Tilmelding