Besøg en landmand, lav mad af en halv gris på skolen og vind 5.000 Kr. til klassekassen.
VIGTIGT LÆS HELE BESKRIVELSEN!
Et samarbejde mellem Aalborg, Frederikshavn og Hjørring, Mariagerfjord kommune, EUC Nord, TECH College og HEG Himmerland.
Dag 1: (kl. 09:00-12:00)
Eleverne besøger en landmand og oplever grisen på nærmeste hold. Eleverne få et indblik i hvordan et landbrug fungere og grisens vej fra stald til bord. Der vil både være teori og praktiske opgaver undervejs.
Dag 2: (kl. 12:00-18:00)
En Gourmetslagter og en kokkeelev kommer ud på skolen og laver mad af en halv gris sammen med eleverne. Forældrene inviteres til middag kl. 17:45.
Dag 3: (den 10. oktober kl. 15:00-20:00) FINALE for 10 udvalgte elever
Denne aften er for de udvalgte 25 elever (10 elever fra Aalborg, 5 elever fra Frederikshavn, 5 fra Mariagerfjord og 5 elever fra Hjørring) der skal repræsentere deres klasse fra hver deres kommune.
Eleverne skal lave 3 retter, en forret, en hovedret og en dessert. Temaet er "gris". Faglærere hjælper eleverne i gang og er med hele aftenen.
De 3 retter skal serveres for de 3 kommunes borgmestre og rådmænd, der bedømmer eleverne ud fra en blindsmagning.
Vinderne tager 5.000 kr. med hjem til klassen.
VIGTIGT!!!!!!
Datoer for landmanden:
Har du booket forløbet den 5/9 eller 6/9 så skal du besøge landmanden den 1/9.
Har du booket forløbet den 12/9 eller 13/9 så skal du besøge landmanden den 8/9.
Har du booket forløbet den 14/9 eller 18/9 så skal du besøge landmanden den 13/9.
Har du booket forløbet den 19/9 eller 20/9 så skal du besøge landmanden den 14/9.
Har du booket forløbet den 26/9 eller 3/10 så skal du besøge landmanden den 22/9.
HUSK HUSK HUSK - Man bliver bedømt i køkkenet af kokken fra Techcollege. De 2 bedste hold (ud af 10) skal til finale den 10/10 på Tech College i Aalborg.
Motivation og formål
At sætte fokus på sammenhæng mellem teori og praksis, i dette tilfælde ved brug af opskrift, veje og måle råvarer. Eleverne skal kunne tænke kreativt og bruge deres hænder. Derudover at vække interesse for at eleverne kan deltage mere i madlavningen der hjemme, samt gøre mere opmærksom på kokke faget, gourmetslagter og landbruget i Danmark.
At få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse lige efter grundskolen og helst en af de 36 ”fordelsuddannelser”, hvor der er praktikpladser og jobs til alle dem, der kan og vil. Vi vil gerne forbedre erhvervsskolernes omdømme og give eleverne mulighed for at træffe et mere oplyst, og måske mere fagligt realistisk, valg af ungdomsuddannelse.
Målgruppe:
8. klasse.
Arrangementet er gratis. Transport til og fra landmanden er ligeledes gratis. Tider tilgår efter alle tilmeldinger. Transport til og fra Tech College på finaledagen sørger skolen selv for.
HUSK AT BOOKE SKOLEKØKKEN. HUSK AT DER ER 2 DATOER. EN HOS LANDMANDEN OG EN I SKOLEKØKKENET. HUSK AT INVITERE FORÆLDRENE
Motivation og formål
At sætte fokus på sammenhæng mellem teori og praksis, i dette tilfælde ved brug af opskrift, veje og måle råvarer. Eleverne skal kunne tænke kreativt og bruge deres hænder. Derudover at vække interesse for at eleverne kan deltage mere i madlavningen der hjemme, samt gøre mere opmærksom på kokke faget, gourmetslagter og landbruget i Danmark.
At få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse lige efter grundskolen og helst en af de 36 ”fordelsuddannelser”, hvor der er praktikpladser og jobs til alle dem, der kan og vil. Vi vil gerne forbedre erhvervsskolernes omdømme og give eleverne mulighed for at træffe et mere oplyst, og måske mere fagligt realistisk, valg af ungdomsuddannelse.
Undervisningsmateriale der kan bruges før og under besøget hos landmanden.