Gratis

Skolens Pirater

Beskrivelse

Har dine elever en Jack Sparrow i maven? Det kan du og Aalborg Fægteklub hjælpe dem med at finde svaret på.

Forløbet består af 2 x 90 minutter fægteundervisning for 2 klasser/hold – og det foregår på skolen. Det vil sige, at hvert forløb er for 2 hold/klasser, hvor hold 1 har de første 90 minutter og hold 2 de efterfølgende 90 minutter. Forløbene foregår samme dag og samme tid – 2 uger i træk. (se mere i tilmeldingen)

Undervisningen varetages af Aalborg Fægteklubs argentinsk-italienske fægtemester Felipe Saucedo (30). Han var i mere end 10 år landsholdsfægter i Argentina, hvor han også har været træner. Felipes undervisning foregår på engelsk – og naturligvis gennem meget konkrete øvelser, som kan forstås på alle sprog.
 

I kan forvente en undervisning med sproglig og kropslig læring. Derforuden indgår eleverne i andre relationer end de vanlige og kommer til at se nye sider af sig selv og hinanden, som kan bidrage til trivslen i klassen.

Fægteundervisningen ligner den, eleverne ville møde i Aalborg Fægteklub – bortset fra at der på skolen anvendes plastvåben. Det lydes måske lidt kedeligt, men der skal nok komme sved på panderne og gang i både kroppe og stemmebånd.

Under opvarmningen bliver eleverne udfordret på deres motorik, hvorefter instruktøren gennemgår grundtrinnene i fægtning, herunder hvordan man går og står. Så bliver de klædt i fægteudstyret og lærer de enkle sikkerhedsregler. Og så er det ellers tid til fægtning – i ægte piratstil.
 

Foreningens opgaver:
• Planlægning og afvikling af undervisningens indhold.
• Våben, vest og maske til alle elever.
• Kontakter skolen senest en uge før første undervisningsgang.

Skolens opgaver:
• Læreren har det pædagogiske ansvar.
• Læreren tager en aktiv rolle i undervisningen og hjælper instruktøren med at dømme kampene – det tager heldigvis kort tid at lære de basale regler for fægtning.
• Et egnet lokale (f.eks. gymnastiksal, multirum eller lignende).
• Den didaktiske del af undervisningen.
• Eleverne er omklædt til starttidspunktet og informeret om, hvad der skal ske (iflg. aftale med instruktøren).
• Skal forløbet trække paralleller til andre fag, er det vigtigt, at læreren aftaler nærmere med instruktøren minimum en uge før første undervisningsgang.

Se meget mere om fægtning på www.aalborgfaegteklub.dk 

HUSK: Alle skal medbringe T-shirt, lange træningsbukser og indendørs sportssko.
 

Efterbehandling

HVAD SIGER ANDRE SKOLER OM FORLØBET?

"Vi havde en rigtig god oplevelse. Undervisningen var godt struktureret, og børnene var meget optagede af at blive "klædt ud" i det rigtige udstyr." 2. klasse

"Det har været en stor oplevelse for vores børn. Felipe har gjort det rigtigt godt. Tilbagemeldingen fra lærerne er, at alle klasser burde have besøg af Felipe. Så mange tak fordi I kom på vores skole. I fik vist fægtesporten fra dens bedste side."

"Det har været sjovt og spændende. Dejligt, at I kom ud til skolen, da det ofte er svært for os at deltage, når aktiviteterne er i Aalborg. Jeg tror, vi har et par elever, som blev grebet, så måske de henvender sig :)

Formål

Eleverne får indblik i en idrætsgren som ikke mange har stiftet bekendtskab med.
Eleverne trænes i at kommunikere på engelsk og/eller være opmærksomme på instruktøren.
Eleverne oplever hurtig og tydelig progression i mestringen
Fokus på kropslig koordination, balance og kropsspænding.

 

Tilmelding
Tilmelding