Gratis

Samarbejde med Nordjyske Medier

Beskrivelse

Tilbuddet er digitalt og kan tilpasses af jer efter rammer og behov. Det består af et omfattende undervisningsmateriale bestående af video, tekst og lyd, samt lærervejledninger, forslag til opgaver og et opslagsværk. Det er rettet mod folkeskolens ældste klasser.  (udskoling)

Gennem forløbet introduceres eleverne til arbejdet med journalistik og får tips til at arbejde med selv at lave journalistik. Opgaver og materiale giver desuden et generelt indblik i nyhedsformidling og mediernes arbejdsform, med særlig fokus på journalistisk etik – et emne, der er mere relevant end nogensinde for børn og unge i deres møde med mediestrømmen.  

I kan også tilmelde jer et forløb hos os, hvor vi sammen tilpasser undervisningsmaterialet til jeres behov.

Forløbet starter med et virtuelt besøg i klassen af en journalist eller redaktør fra Det Nordjyske Mediehus. Derefter kører forløbet over et par uger efter den enkelte klasses planlægning og behov, hvorefter det igen afsluttes med et video-møde med den samme journalist eller redaktør, som giver feedback på klassens arbejde. 

Formål

Eleverne introduceres til arbejdet med journalistik og får tips til at arbejde med selv at lave journalistik. Opgaver og materiale giver desuden et generelt indblik i nyhedsformidling og mediernes arbejdsform.

Tilmelding