Gratis

Programmering med Micro:bit

Beskrivelse

Programmeringsguiderne fra #ProgrammeringNaturligvis tilbyder kompetenceudvikling tæt på praksis. Her kommer en programmeringsguide ud på din skole og afvikler et programmeringsforløb. Du har som lærer en aktiv rolle i undervisningen og deltager sammen med eleverne, men du behøver ikke vide noget om programmering for at booke en fagdag – den del klarer guiden. Skolen kan med fordel frigøre andre faglærere, så de også kan deltage i undervisningen denne dag. 

Formål

I dette forløb vil eleverne blive præsenteret for basale fagtermer inden for programmering. Dette vil de i forbindelse med brugen af Micro:bit en microcomputer, der kan programmeres til at udføre simple målinger.

Forløbet består af 2 dele. Første del består primært i at forstå hvordan en Micro:bit programmeres. Anden del består af enkelte øvelser hvor eleverne skal udføre simple målinger.

Yderligere information
Baggrundsviden

Praktiske oplysninger

  • Forud for fagdagen er du i kontakt med en programmeringsguide for at aftale detaljerne.
  • Du forbereder dig på fagdagen ved at læse lærernoterne i undervisningsforløbet på læringsplatformen MinUddannelse og forbereder klassen på besøget.
  • Programmeringsguiden medbringer selv det udstyr, der skal bruges og tilrettelægger aktiviteterne efter hvilke devices eleverne anvender.
Undervisningsmateriale
Forløbet ligger i MinUddannelse
Tilmelding
Tilmelding