Nordens Kæmper - stjernepunktsløb

Kranie fra dyr

Beskrivelse

I Lille Vildmose kan man være heldig at opleve Nordens Kæmper – elg, krondyr, ørn, trane og vildsvin. I dette forløb sætter vi sanserne i højsædet, når kranier, skind, kastestænger og klove blive fundet frem. Eleverne skal prøve at røre, holde og se på det hele. I skal også i biografen, hvor der vises en naturfilm fra Lille Vildmose.

Inde i udstillingen ser vi på størrelserne af de forskellige dyr og kigger vildsvinet direkte i øjnene! Ellers kan vi besøge det nye formidlingsområde ”Det Vilde”, hvor vi også skal se vildsvinene når de bliver fodret og måske har vi tid til en tur i Dødens Tårn – hvis I tør?

Efter I har nydt jeres medbragte frokost, skal dagens nye viden testes ved hjælp af et stjernepunktsløb på Lille Vildmosecentrets arealer.

Aktiviteter

Undervisningen vil foregå både uden­dørs og indendørs. Eleverne skal derfor huske det praktiske tøj, da dårligt vejr også kan forekomme i Lille Vildmose. Så husk fodtøj, som kan tåle at blive vådt og tøj som gerne må blive beskidt.

Forberedelse

Eleverne bør vide lidt om fødekæder og gerne have stiftet bekendtskab med begrebet rewilding. Under skolebesøget deltager læreren aktivt sammen med eleverne.

Formål

At blive klogere på de danske hjortearter og mosens vilde dyr ved hjælp af hands-on formidling.

 

Sted
Lille Vildmosecentret
Vildmosevej 100
9280 Storvorde
Tilmelding
Tlf.nr. 99317565