Gratis

Metal on the road

Beskrivelse

Gennem sjove opgaver og konkurrencer vil eleverne få mulighed for at afprøve metoder og teknikker inden for erhvervsfaglige fag. Eleverne skal i teams løse opgaver, som fx hjulskift på tid, små elopgaver, fremstille mindre metalprojekter, afprøve en svejsesimulator, programmere en robot, konstruere en bro i papir eller lave tekniske tegninger. For at løse opgaverne skal eleverne arbejde med grundfag som fx matematik og fysik, som vil indgå sammen med den teori, der skal til for at løse den opgave, som bliver stillet.

Forløbet omfatter uddannelserne klejnsmed, industriteknikker, teknisk design, lastvognsmekaniker og personvognsmekaniker samt flyteknikker.

 

Vi har skræddersyet forløbet, så det passer lige netop jeres skole, så vælg en af de 3 muligheder: 

1. Kort foredrag og snak om uddannelserne. Derefter konkurrencer med små sjove opgaver.   

2. Kort foredrag og snak om uddannelserne. Derefter leger vi med Lego spike robotter og slutter af med en konkurrence.   

3. Foredrag og snak om uddannelserne samt EUX. Derefter undersøger vi mulighederne, stiller spørgsmål og grupperne slutter af med at lave en paperslide video (dette forløb kan evt. foregå online). 

 

Praktiske oplysninger:  

Det vil være en fordel, at eleverne installerer en QR-scanner på deres telefon. Herigennem kan de nemt deltage i konkurrencer samt evaluering. Desuden er det vigtig at tage noget praktisk tøj, som kan tåle at blive beskidt. 

Påklædning:
Klæd dig på efter faget, det er altid godt at have noget praktisk tøj på ude hos os. Hvis det er påkrævet med sikkerhedssko, får du det udleveret. 

Varighed:
6 timer 

Mødetid:
8.15-14.00 

Sted:

Tech College, Sigrid Undsets vej 3, 9220 Aalborg 

Transport:
Gratis bus - I booker selv bussen igennem Hirtshals Turistfart. Kontakt Sanne Olsen på tlf. 9894 5144. Der kommer en bus og henter jer på skolen og kører jer retur igen. 

Formål

Forløbet giver både drenge og piger indsigt i de pågældende ungdomsuddannelsers indhold og muligheder. Eleverne får også en fornemmelse af det faglige niveau og af de krav, der stilles på en erhvervsuddannelsen.
Det særligt tilrettelagte introduktionsforløb har det formål at:give mulighed for at afklare uddannelses- og erhvervsvalg.

Det særligt tilrettelagte introduktionsforløb har det formål at: 

  • give mulighed for at afklare uddannelses- og erhvervsvalg 

  • lette overgangen mellem grundskole og ungdomsuddannelse 

  • at blive mere sikker på uddannelsesvalg 

Se mere om uddannelserne på: techcollege.dk/uddannelser 

Sted
Tech College Aalborg
Sigrid Undsets vej 3
9220 Aalborg Ø
Tilmelding