I Halkær har vi råvarerne lige udenfor døren. Madens vej fra jord til bord bliver ikke kortere, og så er det tilmed ØKOLOGISK. Faktisk er vi eksperter i økologi & bæredygtighed på Halkær Kro Mad & Kulturhus, og vi elsker at dele ud af vores viden og erfaringer inden for produktion af økologisk mad. Vi giver eleverne en anderledes undervisningsdag væk fra det traditionelle klasseværelse. De skal have hænderne i jorden, høste grøntsager fra vores køkkenhave og tilberede økologisk og bæredygtig mad over bål.
Programmet
Kl. 9.00 Ankomst til Halkær
Kl. 9.20 Spise medbragt formiddagsmad
Kl. 9.30 Undervisningen i køkkenhaven starter
Kl. 10.15 Madlavning i udekøkken
Kl. 10.50 Kort pause
Kl. 11.00 Fortsat madlavning
Kl. 12.00 Fællesspisning
Kl. 12.30 Oprydning & Opsamling
Kl. 13.00 Tak for i dag
Forud for besøget sendes en mail med praktiske oplysninger således både lærere, elever og forældre er klædt på til dagen.
At eleverne stifter bekendtskab med madhåndværk og madglæde.
At give eleverne læring om økologi og bæredygtighed.
At eleverne prøver kræfter med praktisk undervisning, hvor de kan være kreative.