Gratis

Mød tre ungdomsforfattere til Ordkraft

Beskrivelse

Ordkraft er for alle - også for de unge. Derfor har vi inviteret tre af Danmarks bedste ungdomsforfattere, til et specialarrangement for unge den 12. april fra 12.30 – 15.30 i Nordkraft. Dagen byder på interview med de tre forfattere, og bagefter vil der være mulighed for at stille spørgsmål. Hvis man har en bog med i tasken, kan forfatterne sandsynligvis også overtales til at skrive en autograf eller to.
Hvem kan I opleve og hvornår?

Kl. 12.30: Kristina Aamand
Ifølge forfatterweb.dk betegner Kristina Aamand sig selv som et omvandrende kultursammenstød i og med, at hun er datter af en dansk mor og en palæstinensisk far. Den kulturelle baggrund fornægter sig ikke i forfatterskabet, der blandt andet har beriget os med anmelderroste bøger som ”Så god som ny”, ”Mørke rum”, ”For enden af din pegefinger” og ”Haram”.

Kl. 13.30 Kim Fupz Aakeson
Kim Fupz Aakeson er en ekstremt alsidig og produktiv herre. Han er manden bag de umådeligt populære bøger om Vitello, og så har han skrevet en af de store moderne klassikere inden for dansk film – ”Den eneste ene”. I år er han en af de nominerede til DR Romanprisen 2019 for ”Bådens navn”. Foruden de nævnte titler står Kim Fupz blandt meget andet også bag ungdomsromanerne ”Rengøring”, ”De gale”, ”Gerningsmænd”, ”Berørte Katrine”, ”Pragtfuldt, pragtfuldt” og ”Jeg begyndte sådan set bare at gå”.

Kl. 14.30 Malene Sølvsten
Malene Sølvsten fra Brønderslev er en af kongerigets fremmeste fantasyforfattere, og brød igennem med et ulvehyl af en anden verden med debutromanen ”Ravnenes hvisken”. Siden har hun holdt et tårnhøjt niveau med to efterfølgere i sagaen såvel som ”Verden styrter”, der ikke er en direkte efterfølger, men som foregår i samme univers. 

Hvordan kommer I med?
Det er gratis for klasserne at deltage til ungdomsarrangementet og er man under 18 får man desuden gratis adgang til resten af festivalen. Der er dog begrænsede pladser, som vi deler ud efter først-til-mølleprincippet. Så skynd jer at tilmelde jer ved at sende en mail til dorthe.svendsen@aalborg.dk. Husk at skrive hvor mange I kommer.

Vi glæder os til at se jer til en lækker litteraturdag i Nordkraft.

Formål

Give læselyst og møde med forfattere

Sted
Nordkraft
Kjellerups Torv
9000 Aalborg
Undervisningsmateriale

Invitation til Ordkraft for unge

Tilmelding
Tlf.nr. 9931 4325