Gratis

Lav din egen spilcontroller med Makey Makey

Beskrivelse

Programmeringsguiderne fra #ProgrammeringNaturligvis tilbyder kompetenceudvikling tæt på praksis. Her kommer en programmeringsguide ud på din skole og afvikler et programmeringsforløb. Du har som lærer en aktiv rolle i undervisningen og deltager sammen med eleverne, men du behøver ikke vide noget om programmering for at booke en fagdag – den del klarer guiden. Skolen kan med fordel frigøre andre faglærere, så de også kan deltage i undervisningen denne dag. 

Formål

I dette forløb vil eleverne blive præsenteret for kreativt arbejde med en spilcontroller. Controlleren kan bruges til at styre simple spil. 
Programmeringen af spil kan indarbejdes i Scratch for at give forløbet bedre sammenhængskraft. Der arbejdes dermed både med den grafiske brugerflade (GUI / Graphical User Interface) samt oplevelsen af spildelen og handling af controlleren (UX / user experience).

Yderligere information
Baggrundsviden

Praktiske oplysninger

  • Forud for fagdagen er du i kontakt med en programmeringsguide for at aftale detaljerne.
  • Du forbereder dig på fagdagen ved at læse lærernoterne i undervisningsforløbet på læringsplatformen MinUddannelse og forbereder klassen på besøget.
  • Programmeringsguiden medbringer selv det udstyr, der skal bruges og tilrettelægger aktiviteterne efter hvilke devices eleverne anvender.
Undervisningsmateriale
Find forløbet i MinUddannelse herunder
Tilmelding
Tilmelding