Udsolgt

Jo du kan, tro mig - alle kan noget

Thomas Overgaard

Beskrivelse

Kan man få et godt liv uden at gå i gymnasiet? JA DA! Kan man starte en virksomhed, hvis ikke man er klassens boglige skarpeste? JA DA! Kan man få en god uddannelse, hvis ikke man får 10 og 12 taller? JA DA! Kan man få verdens bedste job uden at kunne regne eller læse? JA DA! "Kick-ass" oplæg til alle elever i udskolingen.

Alle er dygtige og alle kan noget. Vi kan bare ikke det samme og vi kan ikke være lige gode til det hele alle sammen. Og det skal vi heller ikke. Uanset om du ikke er super skarp til at løse en 2. grads ligning, den bedste til at analysere et digt, skrive en stil, eller tale flydende engelsk, så kan du få et godt og skønt liv med et godt job, en god løn, et godt hus, rejser og famile. Jeg skriver gerne under på, at alle kan opnår det de vil, og har præcis samme muligheder som alle andre.

 

Du skal bare fokuserer på alt det du kan, og ikke så meget på de ting du ikke kan. Ikke alle skal i gymnasiet og ikke alle skal videre på Universitetet. I hvert fald ikke i første om gang. Bliver du uddannet tømrer, så kan du altid senere læse videre til ingeniør eller arkitekt.

 

Jeg kommer forbi din skole og holder et spændende oplæg, hvor jeg fortæller min egen historie som succesfuld iværksætter, trods at jeg bestemt ikke var den skarpeste i skolen. Jeg blev altid valgt sidst i alle fag på nær af idræt, hvor jeg blev valgt først. Så nej, jeg har ikke gået i gymnasiet. Til trods for det har jeg taget en god uddannelse, læst en videregåede uddannelse, arbejdet som sælger og salgschef og startet 6 virksomheder og samtidig heldig og dygtig nok til at sælge de 3. Hvordan kan man det, når man ikke er "dygtig" i skolen? Det og meget mere fortæller jeg om, lige som jeg også giver de unge mennesker gode råd og inspiration de kan tage med i deres hverdag. 

Eleverne bliver inddraget undervejs, ligesom eleverne har mulighed for spørgsmål under og efter oplægget. 

Formål

Statment 1: Alle er født med de samme kort på hånden, vi spiller dem bare forskelligt. 
Statement 2: Nogle er født med flere esser på hånden end andre, men esser kan også spilles forkert. 
Alle er dygtige og alle kan noget. Også selvom man ikke får 10 og 12 taller. Alle kan få en uddannelse og få et godt liv. 
Eleverne får en "aha" oplevelse af at kunne noget og være en succes.

Tilmelding