Gratis

Go STREET

Game Streetmekka

Beskrivelse

Streetart, streetsmart, streetwear, streetfood - der findes mange forgreninger af "STREET" som overordnet kan betegnes som en kultur eller tilgang til livet. 

GAME Streetmekka Aalborg sætter STREETSPORTEN - eller som vi siger på dansk - "gadeidrætten", på dagsordnen, når du og dine elever besøger det store gadeidrætshus i Aalborg. 
Forløbet varer tre timer fra I går igang og til I forlader huset - og er henvendt til 2 - 3 klasser (max. 50 elever)

Eleverne inddeles i udgangspunktet i 3 hold med 12- 17 elever på hvert hold (mulighed for individuelle covid-19 hensyn kan tages ved kontakt til instruktøren) og roterer mellem de tre stationer: 

 • Streetdance eller bouldering i dansesalen med GAME instruktør - se hvilken aktivitet i afsnittet "booking"
 • Parkour eller Streetbasket med GAME instruktør - se hvilken aktivitet i afsnittet "booking"
 • Street - efter eget valg: Huset rummer mange muligheder og eleverne kan for eksempel prøve bouldering (lav klatrevæg med madrasser under), dyste i forbold eller chille i sofaen. Til denne aktivitet er årgangens lærer ansvarligfor afviklingen. Der kan lånes bolde og overtræksveste m.v. 

I GAME Streetmekka Aalborg tager aktiviteterne udgangspunkt i gadeidræt og streetkultur, som kan bruges til sportslig, social og kommunikativ udvikling, personlig succes samt at lære deltagerne at respektere hinanden og andre. Vi ønsker at sætte fokus på, at sport kan stimulere samarbejde på tværs af køn, alder og etnicitet. Sport kan bruges til at illustrere fordelene ved at arbejde sammen og skabe tillid. Børn og unge vil opleve resultater, når de arbejder sammen som hold. På den måde kan deltagerne lære, hvordan alle har nyttige kvaliteter på et hold, når alle deltagere får lige muligheder for at bidrage til et fælles mål.

GAME Streetmekka Aalborg kan desuden tilbyde skræddersyede forløb til jer efterfølgende. Hør mere om dette og aftal individuelt med koordinator Caroline Plagborg Andersen: m: (+45) 2321 9903 e: cpa@game.ngo

Alle aktiviteterne tager højde for covid-19 restriktioner, hvor der er minimum 4 kvm per deltager, håndvask og -sprit nemt tilgængeligt, løbende afspritning af udstyr og overholdelse af afstandskrav til instruktør.

 

Booking

Nederst på siden kan I se og booke ledige forløb.

 • 5. november kl. 9-12 (dans og parkour eller basket)
 • 6. november kl. 9-13 (dans og parkour eller basket) (BEMÆRK 4 timer)
 • 12. november kl. 9-12 (dans og parkoureller basket)
 • 27. november kl. 9 - 12(dans og parkour)
 • 1. december kl. 12-15 (dans og parkour)
 • 10. december kl. 9-12 (Bouldering og parkour eller basket)
 • 11. december kl. 9-12 (dans og parkour)
 • 17. december kl. 9-12 (dans og parkour/basket)
 • 18. december kl. 9-12 (dans og parkour)

Når I har booket, vil vi kontakte jer for at specificere forventninger fra både jeres og vores side, således I kan få et forløb, der passer jeres ønsker, og vores instruktører kan forberede undervisningen så godt som muligt herefter.

 

 

Uddybende om aktiviteterne

Parkour

  • Parkour er en bevægelseskunst og disciplin, som gør udøveren i stand til at bevæge sig frit igennem et hvilket som helst miljø og terræn. Denne aktivitet inkluderer balance, styrke, koordination, dynamik, udholdenhed, præcision, rumlig bevidsthed og kreativ tænkning. Der er ikke noget konkurrenceelement i parkour, og derfor er denne aktivitet også god til børn, der føler sig udfordret i traditionelle holdsport.

Bouldering

  • Bouldering er en klatredisciplin, hvor man klatrer uden andet udstyr end nedfaldsmadrasser. I GAME Streetmekka Aalborg har vi boulderingvægge op til 4,5 meter, og der er ruter til alle niveauer - nybegyndere som øvede. Her bliver motorik, styrke og udholdenhed testet, samt det kognitive og sociale kommer i spil, når man skal holde koncentrationen og løse kreative problemer under pres.

Streetbasket

  • Streetbasket er en gadeversion af den almindelige basketball, hvor legen og kreativitet dominerer. Der er fokus på bevægelse, venskabelig konkurrence og teamwork. I streetbasket spiller begge hold på samme kurv, det vil sige 3vs3. Der er ikke lige så mange regler, og man må f.eks. komme bolden under trøjen.

Streetdance

  • Streetdance er ikke én stilart, men er en bred betegnelse for diverse Hip Hop-stilarter, hvor f.eks. House, afro dance og breakdance også hører ind under. Til en streetdance workshop kan man lære nogle basistrin og lære en koreografi, hvor man både skal koordinere kroppens bevægelser og udfordre hjernen med at huske rækkefølgen af trin. Alle kan danse, og det vigtigste er at være med og have det sjovt.

Gadefodbold

  • Gadefodbold (eller street soccer) benytter sig ikke af så formelle krav som almindelig fodbold, og man spiller dermed uden et afmærket felt, baglinje, hjørneflag og nogle gange uden dommere. I gadefodbold er der fokus på teamwork, og elementer som konflikthåndtering og samarbejdsøvelser kan inkorporeres i en workshop heri.

Formål

Et forløb med vores instruktører kan være med til at opkvalificere et forløb med specifikke øvelser fra den pågældende aktivitet. Det kan have en afsmittende effekt både på elevernes deltagelse og udbytte og på lærerens egen faglige udvikling. Ligeledes vil vi i GAME have mulighed for at tiltrække elever til vores hus og åbne træninger, som eleverne kan deltage i i deres fritid. Hvis det ønskes, kan lærerne og GAME gå i dialog for at undersøge muligheden for at indgå i konkret samskabelse om udvikling af nye tiltag i idrætsundervisningen.

Forenklede Fælles Mål

Når skoler afholder et forløb i GAME Streetmekka Aalborg, kan skolernes fælles mål inddrages og opfyldes. Eksempelvis kan læringsmål for idræt tænkes ind i forhold til kropslige kompetencer, hvor eleverne kan udvikle alsidig motoriske færdigheder og få alsidig kropserfaring. At arbejde med fysisk bevidsthed i idræt er også en meningsfuld komponent i arbejdet med at øge selvbevidstheden. Det er vigtigt at være bevidst om, hvordan kroppen fungerer; at lære og opleve, hvordan kroppen reagerer i forskellige situationer og blive bekendt med sine fysiske grænser og styrker, når det kommer til hastighed, fleksibilitet og udholdenhed. For de større målgrupper er det også muligt at arbejde mere specifikt med idrætslige kompetencer, hvor elever for eksempel over nogle gange kan komme til at undervise hinanden. Det er også muligt at indtænke tværfaglighed.

Sted
GAME Streetmekka Aalborg
Kridtsløjfen 10
9000 Aalborg

Nærmeste parkering - området omkring Føtex

Tilmelding
Tilmeldingsfrist
13.11.2020
Tilmelding