Udsolgt

Gastronomi og Bæredygtighed

Beskrivelse

Gastronomi og Bæredygtighed i restaurationsbranchen

Tag dine elever med ud på en restaurant og lad dem arbejde med spændende kokketeknikker og høre om hvordan det er at være kok. Derudover er der også fokus på, hvordan eleverne kan være med til at gøre restaurationsbranchen grønnere med idéer, som de i grupper skal arbejde med i restauranten og på skolen.

Forløbet

Klassen er inviteret ind på et virksomhedsbesøg hos restauranten. Når klassen ankommer, vil den blive inddelt i 2-3 grupper alt afhængig af klassen størrelse. Et hold går direkte i køkkenet, hvor de vil komme til at arbejde med en kok og afprøve teknikker inden for kokkefaget. De resterende hold går i gang med at arbejde med en innovativopgave. Her skal hver gruppe udarbejde en idé, som kan gøre restaurationsbranchen grønnere med udgangspunkt i FN´s 17 verdensmål. Afhængig i klassen og køkkenets størrelse, så vil hvert hold have mellem 40 – 60 minutter i køkkenet. Der vil ca. være 60 minutter til at arbejde med den bæredygtige opgave og til sidst vil restauranten holde det mindre oplæg, hvor eleverne også har mulighed for at spise den mad, som de har været med til at lave.

Opgaven som grupperne arbejder med, tager eleverne efterfølgende med hjem på skolen og arbejde videre med. Deres idé skal sendes 14 dage efter restaurantbesøget til martin.hansen@aalborg.dk. De indsendte idéer fra grupperne deltager i en konkurrence om middag med alt betalt på en af de restauranter, som deltager i forløbet. Idéen vil blive vurderet af et team, som har fokus på bæredygtighed, innovation og iværksætteri. Derudover finder vi 3 vinderklasser der skal ud på Tech College og deltage i en konkurrence. Det er 20. november kl. 08:30-12:00.

Forberedelse

Research på den restaurant som klassen skal besøg, give klassen et kendskab til FN´s 17 verdensmål og kigge det bæredygtighedsmateriale igennem, som I får tilsendt.  
 

Forløbet er et samarbejde mellem skoleforvaltningen, miljø- og energiforvaltningen, DRC og REGA.

Formål

Hvordan er det at arbejde på en reasturant, hvad betyder bæredygtighed og få kendskab til FN's 17 verdensmål.

Formål

Hvordan er det at arbejde på en reasturant, hvad betyder bæredygtighed og få kendskab til FN's 17 verdensmål.

Tilmelding