Gratis

Funky fredag - Ordkraft

Beskrivelse

Funky fredag

Ordkraft er en nordjysk festival for alle, der holder af ordet – som litteratur, som kunst, som leg, som formidling og som kommunikation.

Ordkraft foregår på Nordkraft i Aalborg, men en væsentlig del af begivenheden er de forskellige aktiviteter, der finder sted i hele Nordjylland. Derved skabes en helt unik sammenhæng og en kulturoplevelse, der både skaber en her og nu - og en mere dybdegående oplevelse. Her spiller samarbejdet mellem folkeskolerne og de nordjyske biblioteker en afgørende rolle.

Ordkraft for folkeskolens mellemtrin
 
Fredag den 12. april fra kl. 9.00 arrangeres forfattermøder for skoleklasserne. Der er lavet aftale med følgende forfattere: Kenneth Bøgh Andersen, Sandra Schwartz, Susanne Foldberg og Lars Henrik Aagaard
 
Vi forestiller os et forløb på denne måde:

  • Klasserne læser og arbejder med bøgerne og forberede spørgsmål mv. til mødet med forfatterne på Ordkraft. Det lokale folkebibliotek er selvfølgelig behjælpelig med at skaffe bøger, og der laves en pjece til hver af de fire forfattere med forfatterportræt og forslag til, hvilke bøger der kan læses.
  • RO PÅ NU! Kom ind og få lidt ro på sammen med Master Fatman og billedkunstner Karin von Schantz på Generatorscenen, der sidder klar med tuscher og falske bøger. Der er garantrisse en bog du synes mangler på biblioteket ... det kunne fx være bogen ”Mor, jeg har lige smadret den store vase i stuen, men jeg elsker dig” eller måske ”Sådan møder du kærligheden ved at spille Fortnite”. Kom ind og skriv den bogtitel du netop savner på ryggen af en af vores mange falske bøger. Kun fantasien - og måske din lærer - sætter grænsen.  Det bliver stille og roligt og rigtigt hyggeligt - og hvis du ikke har lyst til at lave en bog, så kom bare ind og slap af ... RO PÅ NU!
  • Klasserne kommer på Ordkraft og møder forfatterne – og kan deltage i de øvrige aktiviteter, der er på Ordkraft, fx film i Biffen og aktiviteter i bibliotekets stand

Det er gratis at deltage på selve Ordkraft festivalen, fredag formiddag.

Forberedelse

Klasserne læser og arbejder med bøgerne og forberede spørgsmål mv. til mødet med forfatterne på Ordkraft.
Det lokale folkebibliotek er selvfølgelig behjælpelig med at skaffe bøger, og der laves en pjece til hver af de fire forfattere med forfatterportræt og forslag til, hvilke bøger der kan læses.

Formål

At eleverne får kendskab til litteratur og møder med fire forfattere 

Sted
Nordkraft
Kjellerups Torv 1
9000 Aalborg
Tilmelding
Tilmeldingsfrist
01.04.2019