Velkommen til Elevernes Klimatopmøde!
De unge skal overtage et samfund, hvor der er et overforbrug af ressourcer. Derfor er det vigtigt, at vi alle handler nu og bidrager til en grønnere fremtid. Det kan dog være svært at vide, hvor man skal starte….
Derfor tilbyder Center for Grøn omstilling i Aalborg Kommune nu 5 klimatopmøder, hvor dine elever har mulighed for at blive klogere på klimaet sammen med dig! Glæd jer til at afklare, hvad der er fakta, og hvad der er fordomme. Samtidig sætter vi fokus på, hvilke klimahandlinger der VIRKELIG batter og hvordan eleverne selv kan gøre en stor forskel! Der sættes først fokus på læring om de store globale udfordringer og dagsordener vedrørende klima og CO2 og efterfølgende fokuseres på det hele lokale og individuelle niveau, hvor eleverne selv beregner og beslutter hvad der batter at gøre for netop dem.
Dine elever prøver et meget nemt online værktøj til at beregne jeres egen CO2-udledning. På den måde kan de sætte ind dér, hvor det giver størst effekt og mest mening. Vi skal sammen finde én vane hver, som vi vil prøve at bryde til fordel for klimaet. Efter mødet får I tilsendt tips og ideer, så I bliver inspireret til at fortsætte med de gode klimavaner.
Vi glæder os til at se dig.
Center for Grøn Omstilling, Aalborg Kommune
Praktisk info:
Før, under og efter besøget:
Ingen forberedelse er nødvendig, men under klimatopmødet introduceres I til et værktøj, en CO2 regnemaskine, hvor I efterfølgende (6 uger efter besøget) har mulighed for at måle, om I har reduceret jeres CO2-aftryk.
Eleverne får en grundlæggende klimaforståelse hvor de lærer at koble det store globale perspektiv til konkrete handlinger på individuelt niveau. I Danmarks pt. mest raffinerede CO2-regnemaskine udregner de præcis hvilke vaner, der er værd at ændre. Eleverne udforsker selv, hvad de kan gøre fremadvendt, i stedet for at pådutte dem en løsning. Til sidst laver de en ‘Klimatraktat’, som anviser den præcise vej til succesfuld CO2-reduktion på det valgte område. Aalborg Kommune modtager resultaterne anonymiseret til brug i bl.a. at igangsætte lokale indsatser. Der er masser af gode perspektiveringer til undervisningen, hvad end det er dansk, samfundsfag, matematik eller naturfag du underviser i.
Topmødet vil:
· Give læring på globalt og individuelt niveau om klimaforandringer og handlemuligheder
· inddrage elevernes i undersøgelser af egne forbrugsvaner
· inddrage elevernes arbejde med beregning af CO2
· inddrage interessemodsætninger, så eleverne får mulighed for at tage stilling til klimaproblematikkerne.
Alle datoer er om formiddagen, specifikt tidsrum aftales med lærer efter ønske