Gratis

Den Lille Spejderuge

Beskrivelse

UGE 16: Den lille spejderuge giver børnehaveklasser i hele landet mulighed for at prøve kræfter med spejderlivet i fem dage. Børnene bliver budt på friluftsudfordringer, patruljenavn, naturudforskning, samarbejdsøvelser og fællesråb. Målet er at give børnene en smagsprøve på friluftslivet, større kendskab til naturen og styrke fællesskabet i de nye klasser.

Vi rykker klasseværelset ud i naturen og lader eleverne stifte bekendtskab med naturfaglige fænomener. De får mulighed for at undersøge skolegårdens dyr og planter, styrke fællesskabet og mærke vejr og vind på egen krop. Alle elever får deres egen spejderbog med klistermærker og opgaver, som de skal benytte i løbet af ugen.

Den lille spejderuge er et tværfagligt forløb med udgangspunkt i de fælles mål for børnehaveklassen. I en uge laver eleverne aktiviteter med fokus på natur, udfordringer og fællesskab. Alle aktiviteter foregår udendørs i den nære natur, det kan for eksempel være skolegården. I løbet af ugen kommer eleverne til at arbejde med alle seks områder af de fælles mål: Naturfaglige fænomener, kreative og musiske udtryksformer, matematisk opmærksomhed og sprog.

Du kan læse mere her: https://www.denlillespejderuge.dk/om-den-lille-spejderuge/den-lille-spej...

Aktiviteter

https://www.denlillespejderuge.dk/underviser/materialer/ 

Tilmeldte skoleklasser får tilsendt en krible-krable-rygsæk med materialer, der skal bruges til de forskellige aktiviteter. Se den fulde oversigt af rygsækkens indhold, gennem linket ovenover. 

I rygsækken er der blandt andet lup-glas og bestemmelsesdug. Der er nogle aktiviteter, der kræver yderligere materialer, for eksempel en spand eller syltetøjsglas. Disse materialer skal du som børnehaveklasseleder selv sørge for at skaffe. Herudover er der nogle materialer, som du selv skal printe. Historien om Pia Pindsvin, kopiark og katalog med lege- og spejderråb. Materialer til print er vedhæftet nederst på siden.

Alle elever får deres egen spejderbog med klistermærker og opgaver, som de skal benytte i løbet af ugen.

Forberedelse

https://www.denlillespejderuge.dk/underviser/forberedelse/

Hver dag i den lille spejderuge består af 3-6 aktiviteter. Alle aktiviteter er beskrevet med varighed, forberedelsestid, en kort og en lang beskrivelse, hvilke fælles mål der arbejdes med i aktiviteten, inspiration til refleksionsspørgsmål du kan stille eleverne, og hvilke materialer der skal bruges til aktiviteten. Du kan finde aktivitetsbeskrivelserne under de enkelte ugedage og i lærerhæftet.

Formål

'I Den lille spejderuge får børnene et kendskab til planter, dyr og bæredygtighed og de får erfaringer med samarbejdets betydning for at klare udfordringer. Det er centrale forhold for et godt liv' - Per Schultz Jørgensen

Den lille spejderuge er et tværfagligt forløb med udgangspunkt i de fælles mål for børnehaveklassen. I en uge laver eleverne aktiviteter med fokus på natur, udfordringer og fællesskab. Alle aktiviteter foregår udendørs i den nære natur, det kan for eksempel være skolegården. Målet er at give børnene en smagsprøve på friluftslivet, større kendskab til naturen og styrke fællesskabet i de nye klasser.

I løbet af ugen kommer eleverne til at arbejde med alle seks områder af de fælles mål: Naturfaglige fænomener, kreative og musiske udtryksformer, matematisk opmærksomhed og sprog. 

Sted

Foregår i skolens rammer.

Undervisningsmateriale

Alle nødvendige undervisningsmaterialer kan findes på tilmeldingssiden:

https://www.denlillespejderuge.dk/underviser/materialer/