Create it REAL - 3D print

Beskrivelse

Matematik, fysik, håndværk og design og 3D print
 

Skal din klasse være med til en helt ny og anderledes læring? Skal dine elever arbejde med matematik, geometri, fysik, håndværk, design på en helt andet måde end de plejer? Så kan du nu tilmelde din 6., 7. eller 8. klasse til projekt ”Create it real”.
Skolen får en 3D printer og eleverne skal således arbejde med at designe og udvikle deres egne 3D produkter i et software program til pc. Herefter kan de se det færdige resultat på deres egen 3D printer.

Projektet er delt i 2 spændende faser

Skolerne skal indbyrdes dyste om at lave det mest spændende, kreative innovative produkt på deres 3D printer. Som afslutning på projektet skal hver skole præsentere deres produkter til en messe, hvor de bliver bedømt af et dommerpanel.
Skolerne kæmper desuden om, det uofficielle Aalborg Mesterskab i 3D printede snurretoppe og katapult. 

Fakta og forpligtelser:

Projektet henvender sig til skolens 6. 7. og 8. klasser.
Alle skoler der deltager får en 3D printer fra firmaet Create it Real.
Skolens egenbetaling er Kr. 1.000,-
Skolerne forpligter sig til at mødes indbyrdes 4 gange under forløbet. Møderne finder sted i september/november/januar/marts. 1 af gangene er med elever.
Opstart primo september 2017. Afslutning april 2018.
Der forventes, at skolerne arbejder med projektet i minimum 2-3 lektion om ugen eksempelvis i fagene matematik og fysik, samt håndværk og design.
Der afholdes et introkursus, samt oplæring i software og hardware for lærerne i august/september. Intro og kursus foregår på Skoleforvaltningen og hos virksomheden Create it real. Introkursuset forløber over 2 dage.
Projektet afsluttes med en messe. Messen afholdes i april.

Yderligere info:

Aalborg virksomheden Create it Real leverer 3D printerne. Virksomheden fik sidste år tildelt iværksætterpris som blev overrakt i Aalborg Kongres og Kultur Center.
Der er flere 3D printere på markedet, men fordelen ved printeren fra Create it Real er softwaren i printeren, der gør den ekstrem hurtig. Det er med overlegenhed den klart hurtigste på markedet. Den er op til 5-10 gange så hurtig som andre printere på markedet.
Derudover bliver den leveret samlet og klar til brug. (ikke en billig saml-selv løsning)
Der er ingen udgifter når først printeren er købt (ud over forbrug). Der er minimal vedligeholdelse, og skulle der ske noget uventet ligger virksomheden i Aalborg og klar til at hjælpe.

Formål:
At give eleverne en tilgang til 21. century skills inden for it og teknologi, at arbejde problemløsende og eksperimenterende, at kunne omdanne teori til praksis.

Målgruppe:
6. - 8. klasser

Egenbetaling på 1.000 kr.

VED TILMELDING:

Bekræftes samtidig, at skolen og lærerne er bekendt med de ovenfor beskrevne forpligtelser
Skolen/læreren får tilsendt en bekræftelse for tilmelding. Når denne modtages, er der tilmeldt ét hold.

Formål

At give eleverne en tilgang til 21. century skills inden for it og teknologi, at arbejde problemløsende og eksperimenterende, at kunne omdanne teori til praksis.

Tilmelding