Aalborg Sæbekasse Race

Beskrivelse

For første gang i historien kan du nu deltage i Aalborg Sæbekasse Race. 
Vi skal bruge 20 skoler, 500 elever, 100 biler, en travbane, lokale tømrer og nogle penge. Så har vi ingredienserne til at afholde den første udgave af Aalborg Sæbekasse Race.

Alle deltagende skoler får et samlesæt til en standard sæbekassebil. Hver klasse får 1 bil pr. 4-5 elever, så alle elever i klassen deltager. Det er så planen at, hver gruppe modificerer bilen som man vil. 

Opgaven er tænkt tværfagligt, så eleverne kan bruge kompetencer indenfor dansk, matematik, fysik, håndværk & design og 3D printning. Der er frit slag for design, dog må der ikke monteres en motor. Tanken er at der arbejdes med træ og metal; der kan 3D printes komponenter; syes puder og bilen kan udsmykkes i et flot design. Det vil sige, at eleverne kan bidrage med mange forskellige interesser og kompetencer ind i projektet. 

Erhvervslivet kobles på ved at tilknytte en lokal tømrer og en lærling på hver skole, som hjælper eleverne med at tegne, save, hamre og skrue. Så kan vores elever få en fornemmelse for tømrerfaget, uddannelsen og jobbet som tømrer. Derudover kan elever tale med en lærling, altså ung-til-ung relationen.

Racet køres som en stafet, så alle elever kommer til både at sidde i bilen og skubbe bilen. Så der skal byttes fører/løber undervejs. Det passer også godt ind i Skoleforvaltningens fokus for 2020/21 som er ”Bevægelsens år”. Ud over at eleverne skal dyste med og mod hinanden, stiller Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen og skolerådmand Tina French op med hver deres bil og hold, og dyster til finalen.

Vi afholder finalen på Racing Arena Aalborg (Aalborg Travbane) den 6. maj 2021. Samme dag kåres den flotteste bil – både håndværksmæssigt og design. Mere om dagen tilgår.
Regelsæt tilgår snarest efter tilmelding. 

Formål

Formål med deltagelse i Aalborg Sæbekasse Race
·    At øge interessen for håndværk og design, matematik, teknologi og naturvidenskab og opmuntre elever til at blive fremtidens håndværkere og ingeniører
·    At eleverne styrker deres viden om erhvervsuddannelser
·    At eleverne får mere bevægelse ind i deres skoledag
·    At understøtte Skoleforvaltningens vision og mål om, at læringen foregår overvejende eksperimenterende og problemløsende
·    At understøtte Skoleforvaltningens vision og mål om, at alle har mod til at deltage i verden

Undervisningsmateriale

Der leveres et komplet samlesæt til en sæbekassebil. Regelsæt tilgår efter tilmelding.

Tilmelding